“Ai noștri” cer demiterea Maiei Sandu

Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Politic “Ai noștri” cere demararea procedurii de impeachment pentru președintele țării Maia Sandu. În cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășura...

Grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Politic “Ai noștri” cere demararea procedurii de impeachment pentru președintele țării Maia Sandu. În cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășura în scuarul Președinției, liderul echipei, Mihail Ahremțev, a acuzat-o pe Maia Sandu și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de inacțiuni în cazul răpirii cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus.

Mihail Ahremțev a declarat că este inadmisibil, ca din centrul Capitalei să fie răpit un cetățean și scos din țară într-un mod criminal. Reprezentanții partidului se arată nedumeriți și de faptul că Maia Sandu nu a venit cu o notă de proteste față de autoritățile ucrainene.

Un alt membru al partidului, Vadim Barinov, a amintit că ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova și atâta timp, cât nu există o decizie finală a instanței, autoritățile erau obligate să-i asigure securitatea.

In this article