Agricultorii trebuie să-și asume riscul, pentru că agricultura este un business, spune un fermier

Agenții economici din domeniul agricol trebuie să-și asume și riscurile, nu doar să aștepte subvenții de la stat. De această părere este Vasile Gagiu, lider agricol din raionul...

Agenții economici din domeniul agricol trebuie să-și asume și riscurile, nu doar să aștepte subvenții de la stat. De această părere este Vasile Gagiu, lider agricol din raionul Hâncești, invitat la emisiunea ”Acces direct” de la NTV Moldova.

Gagiu a susține că agricultura este un business, iar în afaceri trebuie să știi că suporți și anumite riscuri. Agricultorul a mai menționat că în condițiile pierderilor suportate de secetă liderii agricoli trebuie să se gândească nu doar la ei, ci și la oamenii de la care arendează terenurile.

”Agricultorii trebuie să-și asume riscul, pentru  că agricultura este un business. Noi trebuie să fim corecți, liderii care dețin cotele de la oameni trebuie să le achite banii pentru arendă. Noi ca lideri mai avem câte ceva, primim bani din partea statului în fiecare an. Dar acești oameni trebuie achitați, ei în majoritate sunt în vârstă, au doar pensia”, a spus Gagiu.

Guvernul a decis să crească de la 200 de milioane până 300 de milioane de lei suma alocată în Fondul de intervenție și plăți în agricultură destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020. Compensațiile pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină vor varia între 1100 lei și 3800 de lei și de acestea vor beneficia în jur de 2800 de lideri agricoli.

In this article