Agenții BMA care au estorcat 8.000 de lei de la mama a 4 copii ca să n-o exrădeze în Ucraina, pe banca acuzațior

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, anunță trimiterea în judecată a doi ofițeri ai Biroului Migrație și Azil pentru corupere pasivă în cazul...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, anunță trimiterea în judecată a doi ofițeri ai Biroului Migrație și Azil pentru corupere pasivă în cazul unui cetățean al Ucrainei, care depășise termenul de ședere legală în Moldova.

Cei doi activau în Secția regională „Nord” de combatere a șederii ilegale a străinilor a Biroului Migrație și Azil, cu sediul în Bălți. Unul din ei este ofițer principal, cu grad de comisar, iar al doilea – ofițer superior. Aceștia, în toamna lui 2021 au pretins suma de circa 8000 lei de la o doamnă – mamă a patru copii din Ocnița, cetățean al Ucrainei, pentru ca să nu o extrădeze din motivul depășirii termenului legal de ședere în Moldova. Banii au fost transmiși în diferite tranșe, sub controlul autorităților, pentru deconspirarea schemei inculpaților.

Între timp, unul din inculpați a demisionat, iar altul a fost suspendat din funcție, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul Nord, ca măsură asiguratorie pentru achitarea amenzii complementare pedepsei, au fost aplicate sechestre pe proprietățile inculpaților: o încăpere din Bălți, două terenuri agricole și un teren pentru construcții din raionul Briceni. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ambii se prevalează de prezumția nevinovăției.

 

In this article