Agenția Servicii Publice a pus în circulație noul model de pașaport

Noul model de pașaport al cetățeanului Republicii Moldova a fost prezentat astăzi, 5 aprilie 2023, de către directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu și șeful Centrului de producere...

Noul model de pașaport al cetățeanului Republicii Moldova a fost prezentat astăzi, 5 aprilie 2023, de către directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu și șeful Centrului de producere al ASP, Gheorghe Tricolici.

Noul pașaport conține 34 de pagini și se distinge prin 45 de elemente performante de securitate.

Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser.

Tariful pentru perfectarea noului pașaport rămâne neschimbat, de 650 de lei, în termen de 20 zile lucrătoare.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

Pentru a perfecta un pașaport de model nou, ASP recomandă cetățenilor să-și facă o programare prealabilă, accesând site-ul ASP www.asp.gov.md. Astfel, cetățenii își vor economisi timpul, deoarece procedura de depunere a cererii de perfectare a pașaportului nu durează mai mult de 15 minute.

In this article