Agenția Proprietății Publice cheamă în judecată Avia Invest, pentru o datorie de 500 mii euro

Agenția Proprietății Publice (APP) cheamă în instanță concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, compania Avia Invest. Potrivit APP, la prima etapă investițională, Avia Invest nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute...

Agenția Proprietății Publice (APP) cheamă în instanță concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, compania Avia Invest. Potrivit APP, la prima etapă investițională, Avia Invest nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract, transmite MOLDPRES. Mai exact, Avia Invest a executat lucrări cu 8,8 mln euro mai puțin decât este prevăzut în Programul investițional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, la data de 6 februarie 2020, APP a expediat la adresa  companiei Avia Invest o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment erau de aproape 500 mii euro. În data de 14 februarie 2020, Avia Invest a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție.

APP a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL Avia Invest și acum dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

In this article