Află cum va arăta Piața Centrală din Chișinău după modernizare

O piață dotată cu logistică modernă, împărțită în patru sectoare distincte, unde să nu fie loc de corupție și cu o parcare publică. Așa vede primarul general, Ion...

O piață dotată cu logistică modernă, împărțită în patru sectoare distincte, unde să nu fie loc de corupție și cu o parcare publică. Așa vede primarul general, Ion Ceban, după renovare  Piața Centrală din Chișinău. Edilul a prezentat astăzi Concepția de modernizare a ÎM „Piața Centrală” și a invitat opinia publică să vină cu idei asupra noului proiect.

Primarul Capitalei a precizat că Piața Centrală va rămâne în continuare în centrul Chișinăului. Aceasta se întâmplă din cauză că o bună parte a teritoriului întreprinderii este privatizată, iar alta aparține agenților economici.

Piața Centrală va fi împărțită în patru sectoare: de legume; de fructe; un sector va fi destinat vânzării angro, iar altul pentru vânzarea uneltelor.

Potrivit lui Ceban, în urma modernizării pieței, estimativ, întreprinderea ar putea obține o creștere a cifrei de afaceri de aproape 1,04 milioane de lei pe lună.

La intrarea în Piața Centrală vor fi instalate panouri informativ-interactive, unde vor fi plasate informații actualizate privind locurile comerciale disponibile și costul acestora.

De asemenea, se propune aprobarea metodologiei noi de stabilire a tarifelor pentru oferirea în locațiune a unităților comerciale, deoarece 95% din principalele venituri ale întreprinderii o constituie anume închirierea spațiilor comerciale.

În sectorul dintre str. Armenească și str. Tighina urmează să fie amenajată o parcare publică, iar pe strada Mitropolit Varlaam, zona între strada Bulgară și strada Armenească, ar putea fi deschisă o parcare cu plată pentru 50-60 de mașini.

Opiniile asupra proiectului Concepției de modernizare a întreprinderii municipale pot fi expuse pe pagina oficială a Primăriei – chisinau.md

In this article