Afacere cu droguri, deconspirată de polițiști. Au fost ridicate droguri în valoare de aproape 500 de mii de lei

Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI,  în comun cu Inspectoratul de Poliție Cahul, sub conducerea Procuraturii raionului Cahul, au destructurat un grup infracțional specializat în comercializarea substanțelor narcotice în...

Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI,  în comun cu Inspectoratul de Poliție Cahul, sub conducerea Procuraturii raionului Cahul, au destructurat un grup infracțional specializat în comercializarea substanțelor narcotice în proporţii mari.

Suspecții, trei  bărbați de 41, 50 și 67 de ani, originari din raionul Cahul, în scop de comercializare, au pus în circulație droguri de tip marijuana.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile acestora.

Astfel polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 2 kg de marijuana, obiecte special adoptate pentru mărunțirea masei vegetale, un aparat artizanal din sticlă din polimer preconizat pentru consumul substanțelor narcotice, un cântar electronic de scară mică, o armă de foc de model necunoscut, precum și mai multe borcane din sticlă și pachete de tip zip-lock în care suspecții păstrau substanțele narcotice.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 490 000 lei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, unul dintre suspecți a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de arest pe un termen de 30 zile de către Judecătoria Cahul. Ceilalți doi suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora în scop de înstrăinare.

Conform legii penale, bărbații  riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Polițiștii continuă să efectueze măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și implicarea altor persoane în activitatea infracțională.

In this article