Aeroporturile din Paris afectate de grevă în ziua inaugurării olimpice

În ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris, vineri, 26 iulie, sindicatul FO de la Aéroports de Paris (ADP) a anunțat declanșarea unei greve. Această acțiune este programată...

În ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris, vineri, 26 iulie, sindicatul FO de la Aéroports de Paris (ADP) a anunțat declanșarea unei greve. Această acțiune este programată să înceapă la ora 5:00 și să dureze până sâmbătă, 27 iulie, la ora 7:00. Greva vizează aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle, Orly și Beauvais.

În plin sezon estival, aeroporturile pariziene sunt frecventate de aproximativ 350.000 de pasageri zilnic, iar sosirea Jocurilor Olimpice a crescut considerabil acest aflux. Protestul este motivat de revendicările salariale ale sindicatului FO, care consideră insuficiente condițiile stabilite într-un acord recent între conducerea ADP și majoritatea sindicatelor. Sindicatul cere majorarea bonusului de 300 de euro acordat angajaților ADP la 1.000 de euro, pe lângă alte concesii salariale.

Călătorii care sosesc sau pleacă din Paris în ziua de 26 iulie ar putea întâmpina perturbări semnificative ale operațiunilor aeroportuare. Este recomandat să fiți atenți la anunțurile oficiale și să verificați starea zborurilor înainte de a călători.

In this article