Aeroportul Internaţional Catania a fost închis din cauza cenuşii emise de vulcanul Etna

În Sicilia este în vigoare şi o alertă roşie odată cu noua erupţie a vulcanului de pe insula Stromboli aflată în nord. În urma erupţiei din noaptea de...

În Sicilia este în vigoare şi o alertă roşie odată cu noua erupţie a vulcanului de pe insula Stromboli aflată în nord.

În urma erupţiei din noaptea de joi spre vineri a vulcanului Etna şi a emisiei concomitente de cenuşă vulcanică în atmosferă, Celula de Criză – o structură a Ministerului Afacerilor Externe care intervine în situaţii de urgenţă – a decis închiderea Aeroportului Catania.

Pista este inutilizabilă din cauza unei căderi abundente de cenuşă vulcanică şi, prin urmare, atât sosirile, cât şi plecările sunt suspendate, este anunţul transmis pe site-ul Aeroportului Fontanarossa. Operaţiunile de zbor vor fi reluate după ce pista va fi curăţată, nu mai devreme de ora locală 16:00.

În vreme ce numeroase zboruri sunt anulate, altele sunt direcţionate către Aeroporturile Comiso şi Palermo. Din şi înspre Catania există curse cu Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Tot în Sicilia, după o nouă erupţie, vulcanul Stromboli îi înspăimântă iarăşi pe locuitorii insulei.

Protecţia Civilă a ordonat schimbarea nivelului de alertă de la portocaliu la roşu. În ultimele 24 de ore, pe deasupra insulei Stromboli s-a ridicat o coloană de cenuşă de lavă înaltă de peste 2 kilometri.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

 

In this article