Adunau în „общак” bani pentru a susține organizația criminală condusă de așa-zisul hoț în lege “Makena” din Republica Moldova

În urma măsurilor speciale de investigație, efectuate în cadrul cauzei penale, polițiștii au stabilit un grup infracțional, format din autorități criminale aflate în detenție cât și din persoanele...

În urma măsurilor speciale de investigație, efectuate în cadrul cauzei penale, polițiștii au stabilit un grup infracțional, format din autorități criminale aflate în detenție cât și din persoanele de încredere ale acestora, aflate la libertate, care sunt implicate în procesul de acumulare a mijloacelor financiare, în aşa numitul „общак”, pentru susținerea organizaţiei criminale.                            

Prin urmare, la data de 29 iunie, ofițerii de investigație ai INI, sub conducerea PCCOCS, în colaborare cu angajații ANP, au efectuat două percheziții la doi condamnați din Penitenciarul nr. 4-Cricova, adepți ai organizației criminale, așa zișii „смотрящие” pe sectoare locative.

Alte trei percheziții s-au desfășurat la domiciliile rudelor deținuților cu autoritate criminală, care la fel sunt bănuite în acumularea mijloacelor financiare şi altor bunuri pentru crearea fondurilor organizaţiei criminale, surse provenite de pe urma comiterii infracțiunilor, precum și a altor acțiuni ilicite – generatoare de venituri. 

Astfel, de la deținuți, doi bărbați de 34 și, respectiv, 38 de ani, oamenii legii au depistat și ridicat pachețele de hârtie cu o substanță sub formă de cristale de culoare albă, înscrisuri de ciornă din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale, accesorii de la telefoane( încărcătoare, căști), cartele SIM, un telefon mobil și un recipient cu o substanță lichidă.

De la domiciliile figuranților de la libertate, polițiștii au ridicat telefoane mobile de diferite modele, bonuri bancare ce confirmă transferurile bănești, mijloace financiare. Toate bunurile urmează a fi supuse expertizei pentru stabilirea componenței chimice și cantitatea exactă.

În rezultat, deținuții din Penitenciarul nr. 4 – Cricova vor fi etapați în Penitenciarul nr. 13 – Chișinău pentru audieri în cadrul investigațiilor, urmând ca procurorii să le înainteze învinuirea, în funcție de probatoriul acumulat.

În continuare, ofițerii de investigație ai Direcției Investigații Criminalitate Organizată întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului criminal.

In this article