Administratorul unei companii, șantajat și amenințat cu moartea. Banii estorcați de suspect mergeau în fondul unei organizații criminale

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor mun. Chișinău Oficiul Botanica, au documentat acțiunile...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor mun. Chișinău Oficiul Botanica, au documentat acțiunile de șantaj ale unui tânăr de 23 de ani din capitală.

Acesta amenința, prin intermediul rețelelor de socializare, un administrator al unei companii de perfectare a actelor românești cu răspândirea unor informații defăimătoare despre acesta, dar și despre personalul companiei, prin publicarea unor secvențe video în mediul online.

Suspectul a ajuns în vizorul polițiștilor după ce victima, un bărbat de 47 de ani, a sesizat ofițerii de investigație precum că din luna martie până în prezent, a fost șantajat și i s-a cerut 10 mii de euro.

Bănuitul, văzând că nu poate să-și convingă victima,  prin șantaj, solicita  în mod violent transmiterea sumelor de bani, amenințând bărbatul cu violență fizică și moartea.

 La 6 iunie, polițiștii și procurorii, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”a IGP, au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, de unde a fost ridicată tehnică de calcul destinată transferurilor criptomonedelor și carduri  bancare.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de săvârșirea infracțiunii de șantaj, riscă închisoare de până la 7 ani.

Investigarea cazului continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article