Activitatea Serviciului Vamal privind combaterea încălcării reglementărilor vamale în perioada 08-11 noiembrie 2021

În perioada 15-18 noiembrie 2021, angajații Serviciului Vamal au prevenit 18 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Cele mai multe încălcări au fost înregistrate la postul vamal Leușeni,...

În perioada 15-18 noiembrie 2021, angajații Serviciului Vamal au prevenit 18 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Cele mai multe încălcări au fost înregistrate la postul vamal Leușeni, inspectorii vamali raportând 8 dintre cazuri. Printre bunurile depistate se regăsesc: piese auto uzate, componente pentru calculator, parfumuri, articole vestimentare, produse cosmetice ș.a.

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat, în aceste zile, alte 3 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Două dintre cazuri au fost înregistrate în afara municipiului Chișinău, unul în apropierea satului Mărăndeni iar cel de-al doilea, lângă localitatea Căpriana. Astfel, la stoparea mijloacelor de transport și verificarea acestora, au fost depistate mai multe bunuri pentru care șoferii nu au putut prezenta acte de proveniență. Printre bunurile identificate, enumerăm: articole vestimentare, produse de igienă, produse alimentare, mobilier uzat și altele. Al treilea caz a fost raportat de către echipele mobile, în municipiul Chișinău, fiind supus controlului fizic detaliat un mijloc de transport de model Mercedes Vito, care transporta produse de igienă și produse alimentare, în lipsa actelor confirmative.

Alte mărfuri nedeclarate organului vamal, cum ar fi: țigări, piese auto, produse stomatologice, articole vestimentare în cantități comerciale au fost depistate în ultimele zile și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău, Cahul, Giurgiulești 1, Otaci, Tudora și Sculeni.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat.

In this article