Activist civic despre dublele standarde ale membrilor PAS

Activistul civic Vitalie Sprînceana constată duble standarde aplicate de membrii PAS și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Reacția vine după ce în presă a...

Activistul civic Vitalie Sprînceana constată duble standarde aplicate de membrii PAS și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Reacția vine după ce în presă a apărut declarația de venit a secretarului general al Președinției, Andrei Spînu.

“Eu totuși nu am înțeles partea cu casele evaluate la un preț de 4-5 ori mai mic… Dacă era vorba despre Țîrdea, asta era corupție, acum e altceva… nu am înțeles de ce Hong Kong e offshore atunci când e vorba de Plahotniuc și nu e offshore atunci când e vorba de ”oamenii buni”…”, se întreabă Sprînceana.

Amintim că secretarul general al Aparatului Președintelui Andrei Spînu a fost prins că a indicat un preț de cinci ori mai mic la casa în care locuiește. Spînu a indicat în declarația de avere că deține o casă de peste 125 de metri pătrați pe care ar fi procurat-o cu 1 501 168 de lei, adică aproape 75 de mii de euro. În realitate însă, imobilul a fost achiziționat cu aproape 400 de mii de euro, adică la un preț de cinci ori mai mare.

In this article