Acte falsificate și un autoturism radiat din circulație, descoperite la trecerea frontierei

Două documente românești falsificate și un autoturism radiat din circulație de către autoritățile române, au fost depistate la trecerea frontierei de stat, în ultimele 24 de ore. Documentate...

Două documente românești falsificate și un autoturism radiat din circulație de către autoritățile române, au fost depistate la trecerea frontierei de stat, în ultimele 24 de ore. Documentate sunt două persoane – un conațional și un cetățean ucrainean.

În punctul de trecere a frontierei Costești, în calitate de pasager al microbuzului de pe ruta „Chișinău-Germania” s-a prezentat cetățeanul moldovean de 34 ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul de nivelul II, iar ca rezultat a fost depistată o carte de identitate românească. Din cercetările primare a fost constatat că este un document falsificat. La audieri, conaționalul a declarat că își cumpărase actul românesc la Chișinău, oferind suma de 3000 lei. Actul falsificat a fost rdicat și urmează să fie supus expertizei.

În punctul de trecere a frontierei Palanca, pe direcția ieșire din țară, s-a apropiat la linia de control un autoturism înmatriculat în România. În cadrul verificării mașinii, dar și a documentelor prezentate, polițiștii de frontieră de comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit că autoturismul este radiat din circulație de către autoritățile competente române. Astfel, șoferul – un cetățean al Ucrainei de 55 de ani, a fost trecut la controlul suplimentar. Ca urmare, asupra sa a fost depistat și un comodat românesc pentru autoturism cu semne rezonabile de falsificare. În fapt, documentul a fost ridicat, iar mașina – indisponibilizată pe teritoriul subdiviziunii de frontieră, până la elucidarea circumstanțelor.

In this article