Acte false și țigări de contrabandă, la frontiera de la Cahul

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au depistat o carte de identitate românească, cu semne de falsificare, dar și în comun cu angajații vamali au găsit...

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au depistat o carte de identitate românească, cu semne de falsificare, dar și în comun cu angajații vamali au găsit 4 mii de țigarete, camuflate într-un colet.

Astăzi, în jurul orei 02:40, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un autocar, cu ruta de deplasare „Chișinău – Paris”. Șoferul autocarului a fost identificat ca cetățean moldovean de 35 de ani, domiciliat în comuna Budești, municipiul Chișinău.

În baza analizei de risc, cât și în vederea excluderii unor ilegalități la trecerea frontierei de stat, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport și pasagerii. Ca urmare, șoferul de autocar a prezentat un plic, despre conținutul căruia nu cunoștea. A fost depistată o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unui conațional. În cadrul verificării minuțioase a documentului, cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit prezența mai multor semne de falsificare. În declarații, șoferul a adăugat că la Chișinău a fost rugat de o persoană să transmită plicul alteia când va ajunge în Franța.
Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările.

Tot în dimineața zilei de astăzi, două ore mai târziu, un microbuz a fost supus unor verificări suplimentare, iar ca rezultat într-un colet s-au depistat 4 mii de țigarete, cu timbru de acciz autohton. Autocarul se deplasa pe itinerarul „Republica Moldova – Marea Britanie” și la volanului acestuia a fost legitimat un tânăr cu dublă cetățenie. Pe faptul dat, a fost întocmit proces verbal și în continuare cazul este cercetat de către Serviciul Vamal.

In this article