Acordul privind efectuarea controalelor comune la Leușeni-Albița, analizat în regim de urgență. Anunțul ministrei de Interne

Acordul încheiat pe 9 februarie cu privire la controlul coordonat la Leușeni -Albița va fi analizat în regim de urgență de către Guvernul și Parlamentul României, astfel încât...

Acordul încheiat pe 9 februarie cu privire la controlul coordonat la Leușeni -Albița va fi analizat în regim de urgență de către Guvernul și Parlamentul României, astfel încât să fie aplicabil cât mai repede, iar oamenii să stea mai puțin la frontiera de stat pentru control. Anunțul a fost făcut de ministra de Interne, Ana Revenco.

„Lanțul de aprovizionare se va executa în ritm alert, fără să stea în cozi de kilometri pentru formalități de frontieră. Ne-am angajat împreună cu ministrul Lucian Bode ca proiectul-pilot sa fie un succes, pentru ca ulterior să asigurăm extinderea lui pe toată frontiera dintre țările noastre”, a spus ministra.

Aceasta a mai anunțat că premierul român Nicolae Ciucă a creat un grup de lucru pentru accelerarea punerii în funcțiune a punctului de frontieră Leova-Bumbăta.

Potrivit Anei Revenco, proiectele „vor duce la creșteri în mediul de business, schimb de mărfuri și mobilitate sporită pentru oamenii din țara noastră”.

In this article