A pretins 4 500 euro susținând că are influență asupa unui procuror

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, fiindu-i incriminată săvârșirea...

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în luna aprilie 2022, de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț, ulterior transmisă organului de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale conform competenței.

Conform investigațiilor, învinuitul, a pretins mijloace bănești în sumă de 4 500 (patru mii cinci sute) euro de la un cetățean, reținut de organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Ciocana, într-o cauză penală în care erau investigate acțiunile acestuia pretins ilegale, privind comiterea faptelor infracționale de amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății și escrocherie.

În schimbul banilor, învinuitul, susținea că are influență asupra procurorului care conduce urmărirea penală în cauza penală și pe care ar putea să-l determine să îndeplinească acțiuni în exercitarea funcției sale și anume să adopte o decizie favorabilă privind clasarea cauzei penale și prin urmare exonerarea de răspundere penală.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article