A intrat pe geam în casa unei femei, a legat-o și i-a sustras mai multe articole din aur

      Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat, în vârstă de 25 de ani, acuzat de tâlhărie....

      Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat, în vârstă de 25 de ani, acuzat de tâlhărie.

Potrivit învinuirii înaintate de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, inculpatul, în seara lui 22 octombrie 2022, având scopul sustragerii bunurilor altei persoane şi însușirii lor ulterioare, prin forţarea geamului, a pătruns în casa unei femei din mun. Chișinău. Utilizând în calitate de armă un cuţit de bucătărie şi un electroşoc, a ameninţat victima cu aplicarea violenţei.

Imobilizând membrele superioare ale victimei cu o curea, a sustras de la domiciliul acesteia, mijloace financiare în sumă de 900 lei și mai multe articole din aur, cauzând părții vătămate, o daună materială considerabilă în mărime totală de 77 400 lei.

Din declarațiile femeii, aceasta discuta la telefon cu fiica sa, aflându-se la nivelul doi al casei. Pe fundal se auzea televizorului. După ce a terminat discuția, a mers la baie, iar când a ajuns într-o odaie de la primul nivel, lumina era deconectată, însă datorită luminii din antreu, a observat pe pat un bărbat. Acesta purta mască medicinală. Brusc, s-a ridicat în picioare, s-a apropiat de ea şi a îndreptat în direcţia ei un cuţit de bucătărie, pe care-l ţinea în mâna dreaptă şi un electroşoc în mâna stângă, cu care a ameninţat-o cu moartea, iar între timp, a conectat electroşocul. După ce a imobilizat-o, i-a cerut să îi dea toți banii pe care îi are. 

Astfel, conform sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare. La pedeapsa pentru fapta comisă, a fost cumulată și pedeapsa aplicată acestuia printr-o sentință anterioară, din 30 ianuarie 2023, pronunțată de Judecătoria Hâncești, pentru comiterea altor tâlhării. 

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article