A început procedura de vânzare a Stadionului Republican: SUA și R.Moldova au semnat memorandumul

Astăzi, SUA și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a teritoriului pe care se afla Stadionul Republican și pe care...

Astăzi, SUA și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a teritoriului pe care se afla Stadionul Republican și pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA.

„Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu Republica Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”, a declarat Ambasadorul SUA Kent Logsdon.

Amintim că deputații PAS au ratificat, recent, Acordul întocmit prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova. Documentul a fost inclus subit pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului la solicitarea deputatului PAS, Dumitru Alaiba, președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Documentul a fost votat în grabă, fără a fi examinat în comisiile parlamentare și citit de deputați.

In this article