A început dictatura? Jurnalista Cozonac, fără nicio explicație, a șters postarea în care o critică pe Maia Sandu

Cornelia Cozonac a șters postarea de pe pagina sa de Facebook, în care a criticat-o pe Maia Sandu. Jurnalista nu a explicat motivul pentru care a decisă să...

Cornelia Cozonac a șters postarea de pe pagina sa de Facebook, în care a criticat-o pe Maia Sandu. Jurnalista nu a explicat motivul pentru care a decisă să facă acest lucru. Cert este că susținătorii Maiei Sandu au lăsat sute de comentarii agresive la adresa Corneliei Cozonac, iar unii au trecut la amenințări și atac direct la persoană.

Amintim că jurnalista Cornelia Cozonac a adresat un val de critici către șefa statului, după ce aceasta a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. Cozonac i-a amintit președintei că Republica Moldova este un stat parlamentar și că nimeni nu poate neglija această instituție.

„Parlamentul în actuala componență a fost ales în mod democratic. Deputații, ne plac sau nu ne plac, sunt mandatați de o parte din electorat să îi reprezinte. Legislativul este expresia societății pe care o avem. Nu poți să neglijezi Parlamentul ca instituție importantă în stat, doar pentru că așa vrei tu sau așa vrea partidul. Nu poți să le ceri deputaților să plece, doar pentru că așa vrei tu sau partidul. Vrem să construim un stat democratic, dar creăm precedente periculoase”, a scris Cozonac.

Jurnalista, cu o experiență de zeci de ani în domeniu, i-a amintit Maiei Sandu că în cele mai dificile momente pentru politica moldovenească “se negocia până la sânge”, dar se ajungea la un compromis.

„Doamna Maia Sandu, ați promis să fiți președinta tuturor cetățenilor. Păi, fiți președinta tuturor. Negociați cu toți deputați din parlament, pentru că ei reprezintă toată societatea, cu bune și cu rele. Parlamentul a fost ales legal și are legitimitate deplină. Acest aspect nu poate fi neglijat. Faptul că unii deputați au schimbat mai multe partide nu este o crimă, nici măcar nu constituie infracțiune, pentru că nu este incriminată în lege, chiar dacă nu ne place asta. Ca au votat legi controversate – e o practică constantă în toate legislativele”, mai spunea jurnalista.

Cornelia Cozonac a chemat politicienii la un guvern de compromis, care să vină cu soluții pentru criza în care se află Republica Moldova.

“Nu cred că nu se găsesc profesioniști, oameni din afara partidului și a garniturii de consilieri. Nu cred că nu pot fi găsiți 51 de deputați să aleagă un guvern apolitic, tehnocrat, de criză. Pentru asta trebuie să se discute, să se negocieze, să se meargă la compromisuri…. Așa este într-o democrație, la care aspirăm. Cum să propui același candidat la funcția de prim-ministru, dacă el a luat zero voturi, la prima încercare? De ce să mimezi un exercițiu democratic care este prevăzut de Constituția țării, Legea Supremă, care trebuie să fie sfântă pentru toți? De ce să anunți negocieri, dar să nu negociezi? Oare asta nu este o sfidare cu bună știință a Constituției? Că nu se poate lucra cu actualii deputați… Dar s-a încercat să se lucreze? Ei tot au fost aleși legal, de cetățeni, mandatați să le reprezinte interesele”, scria Cozonac pe Facebook.

Pe final, jurnalista se întreba dacă există vreo garanție, că în urma alegerilor anticipate, pentru care se vor cheltui bani din buget, nu ne vom alege cu o majoritate și mai toxică?

In this article