A fost spart contul de Telegram al noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba

Contul de Telegram al noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a fost spart. În discuțiile publicate marți, 22 noiembrie, s-ar vorbi despre cum „legile în Moldova protejează nu...

Contul de Telegram al noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a fost spart. În discuțiile publicate marți, 22 noiembrie, s-ar vorbi despre cum „legile în Moldova protejează nu interesele poporului, ci ale oamenilor de afaceri apropiați guvernării și supraveghetorilor occidentali”. 

În presupusele conversații ale președintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, și noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, s-ar mai discuta despre faptul că Fundația Soros ar fi făcut lobby pentru legea cu privire la microfinanțare; Alaiba ar fi cerut de la banca privată Victoriabankpromovarea legii, dar și cum ar fi fost decimate bugetele de publicitate ale posturilor TV de opoziție.

Dumitru Alaiba a anticipat că i-a fost spart contul de Telegram.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Administrația prezidențială a confirmat ulterior acest lucru. În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, urmat de consilierul prezidențial, Dorin Recean, dar și Vadim Pistrinciuc, fost deputat al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care în prezent ar fi consilierul neoficial al Maiei Sandu. Și ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a fost vizată în cazurile de scurgere a informațiilor de pe Telegram.

sursa: zugo.md

In this article