A fost deschis primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din Chișinău

Primul centrul de vaccinare municipal a fost lansat public astăzi. Fiind la deschidere, primarul general Ion Ceban a declarat că acesta este indispensabil și că crearea unui astfel...

Primul centrul de vaccinare municipal a fost lansat public astăzi. Fiind la deschidere, primarul general Ion Ceban a declarat că acesta este indispensabil și că crearea unui astfel de centru va aduce procesul de vaccinare la un alt nivel.

„Săptămâna trecută, odată ce am avut o certitudine că vor fi mai multe posibilități pentru Moldova, am lansat un apel public de creare a unui centru de vaccinare înafara instituțiilor medicale, în afara spitalelor. Destinația acestui centru, la un singur punct este 200 de persoane. Adică, în mod normal am putea vaccina pentru acele 1000 de persoane care și-ar dori acest lucru. Vaccinul este un act benevol, dar necesar.

Eu vreau foarte mult să mulțumesc colegilor noștri de la Ministerul Sănătății, de la ASEM, care fac toate aceste lucruri pe gratis. Nimeni nu plătește altceva, decât pentru serviciile comunale. Sala oferită de ASEM este oferită gratis”, a declarat Ion Ceban.

Centrul Municipal de Vaccinare va avea un program zilnic între orele 8:00-18:00 (în zilele de odihnă 8:00-15:00) în caz că va fi necesitate, ar fi bine ca în această perioadă să fie vaccinate cadrele din grădinițe.

În cadrul Centrului sunt amenajate 7 posturi de vaccinare, iar fiecare post va reuși să imunizeze cca 150 de persoane, astfel capacitatea zilnică de vaccinare poate ajunge până la 1000 persoane.

In this article