Ilan Șor: „Acum în Occident se va decide dacă ai sau nu dreptul de a fi moldovean”

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a calificat drept inacceptabilă adoptarea de către Parlament a unor amendamente antipopulare de către partidul de guvernământ PAS, care oferă pârghii în...

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a calificat drept inacceptabilă adoptarea de către Parlament a unor amendamente antipopulare de către partidul de guvernământ PAS, care oferă pârghii în vederea retragerii cetățeniei și inițierea urmăririi penale în cazul cetățenilor moldoveni care se află pe lista sancțiunilor internaționale.

„Incredibil, dar adevărat: acum Occidentul va decide dacă ai sau nu dreptul de a fi moldovean. Nu există nicio îndoială în privința unanimității pasiste – ei nu și-au mai folosit mintea de mult timp”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul spune că aceasta nu este doar o lovitură dată suveranității, ci o vădită trădare a poporului: „Aparent, pasiștii cred că moldovenii nu sunt suficient de buni pentru țara lor”.

Șor este indignat de acțiunile regimului, care se supune ordinelor venite de la Bruxelles și Washington. El este convins că acest lucru ar putea duce la pierderea identității naționale și la distrugerea tradițiilor culturale ale Moldovei.

„Așa nu merge. Nicio sancțiune internațională nu dă dreptul celor de la PAS să ne priveze de identitate și cetățenie!” – a declarat Șor.

Vă reamintim că, anterior, deputații PAS au decis să modifice legea „cu privire la aplicarea măsurilor restrictive”, care ar permite autorităților să priveze de cetățenie și să solicite procuraturii să inițieze proceduri penale împotriva propriilor cetățeni supuși sancțiunilor internaționale.

In this article