Un șofer riscă dosar penal pentru folosirea permisului de conducere falsificat

În punctul de trecere a frontierei Lipcani, polițiștii de frontieră au depistat un conațional care a prezentat un permis de conducere cu semne de falsificare. Incidentul a fost...

În punctul de trecere a frontierei Lipcani, polițiștii de frontieră au depistat un conațional care a prezentat un permis de conducere cu semne de falsificare. Incidentul a fost înregistrat în weekendul trecut, pe sensul de ieşire din R. Moldova.

Pentru efectuarea formalităților de control s-a prezentat moldoveanul de 26 de ani, originar din raionul Briceni. Acesta se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în Moldova. În procesul de control al actelor de însoțire pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile din Ucraina, nu corespundea unui act autentic, fiind identificați indici de falsificare.

Acest fapt a constituit motiv de înlăturare a persoanei de la volanul mașinii, iar permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.(1), Cod Penal al RM).

In this article