Acces restricționat la Aeroportul Internațional Chișinău începând cu 1 mai

De pe 1 mai, accesul în interiorul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușcă. Oficialul a...

De pe 1 mai, accesul în interiorul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușcă.

Oficialul a precizat că măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță. Conform lui, Poliția de Frontieră se pregătește de creșterea numărului de pasageri care vor zbura din și spre Chișinău, dar și numărul de persoane care vor trece hotarul pe la frontiera terestră, iar în interiorul Aeroportului vor putea intra doar cetățenii care dețin bilet de călătorie.

Gălușcă a mai anunțat că este preconizată o redistribuire a forțelor. Autoritățile din țara noastră vor transfera mai mult personal și mai multe echipamente din dotare la cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, inclusiv Leușeni, Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a asigura fluidizarea traficului la graniță. De asemenea, responsabilii vor coordona cu omologii din țările vecine numărul de personal implicat în procedurile de control, pentru a evita aglomerațiile la frontiera de stat.

Șeful Poliției de Frontieră a mai precizat în cadrul unei conferințe de presă că vor fi intensificate și patrulele în zona de agrement din preajma hotarului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article