Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Kievului

Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutiv, după câteva săptămâni de pauză, a anunţat administraţia militară a capitalei Ucrainei. Potrivit oficialilor...

Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutiv, după câteva săptămâni de pauză, a anunţat administraţia militară a capitalei Ucrainei.

Potrivit oficialilor ucraineni, aparatele de zbor au fost lansate în multe grupuri şi au atacat Kievul în valuri, din diferite direcţii, schimbându-şi în acelaşi timp vectorii de deplasare de-a lungul traseului.

Forţele aeriene ucrainene au informat că sistemul de apărare antiaeriană a distrus 15 din cele 20 de drone Shahed, lansate de Rusia asupra regiunilor Kiev, Poltava şi Cerkasî. Potrivit primelor informaţii, atacurile nu s-au soldat cu victime omeneşti şi nici nu au provocat  „daune serioase”.

Sâmbătă seara, în mesajul său zilnic către populaţie, preşedintele Zelenski a anunţat noi măsuri pentru a întări sistemul ucrainean de apărare antiaeriană în săptămânile viitoare, scrie Agerpres.

Sistemele de apărare antiaeriană vor deveni mai importante în planurile de apărare ale Kievului pe măsură ce iarna se apropie în contextul în care Kievul se aşteaptă ca în această iarnă Moscova să lanseze mai multe atacuri asupra sistemului de alimentare cu energie electrică al Ucrainei, dar şi a infrastructurii de încălzire şi de alimentare cu apă.

„Cu cât ne apropiem mai mult de iarnă, cu atât mai mari vor fi eforturile Rusiei de a-şi intensifica atacurile”, a avertizat Zelenski.

In this article