Locuitorii din Gaidar sărbătoresc deschiderea drumului renovat

Moment de bucurie pentru locuitorii satului Gaidar din UTA Găgăuzia – un tronson important de drum a fost reparat în localitatea lor. Noua suprafață a drumului oferă posibilitatea...

Moment de bucurie pentru locuitorii satului Gaidar din UTA Găgăuzia – un tronson important de drum a fost reparat în localitatea lor. Noua suprafață a drumului oferă posibilitatea deplasării confortabile și sigure pentru șoferi și pietoni.
Lucrările de reabilitare au presupus înlocuirea vechii suprafețe de asfalt, consolidarea bordurilor și noi marcaje rutiere. Aceste lucrări au făcut drumul mai drept și mai sigur pentru traficul de vehicule, ceea ce este important atât pentru locuitori, cât și pentru oricine circulă prin zonă.
Deschiderea drumului renovat a fost sărbătorită solemn în prezența localnicilor și a oficialităților regiunii, inclusiv a bașcanului Găgăuziei, Evgenia Guțul.
„Îmi amintesc această stradă, îmi amintesc acest drum. Am avut întâlniri aici în timpul campaniei electorale și îmi amintesc că am promis îmbunătățirea infrastructurii. Prin urmare, am început deja să ne îndeplinim promisiunile. Confirmăm încă o dată că, echipa noastră este una care acționează în practică. Vom ajunge treptat pe fiecare stradă, în fiecare casă și vom îndeplini toate promisiunile pe care vi le-am făcut”, a spus ea.
Consilierul bașcanului și reprezentantul echipei lui Ilan Șor, Pavel Verejanu, și-a exprimat respectul și recunoștința în legătură cu începerea implementării unui proiect atât de important în autonomie.
„Datorită echipei puternice a lui Ilan Șor, care a răspuns apelului de a ajuta bașcanul în construirea drumului, am început implementarea primului nostru proiect important. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este doar începutul. Am încredere că în următorii ani vom transforma Găgăuzia într-un loc care să corespundă viselor și așteptărilor fiecăruia dintre noi”, a spus Pavel Verejanu.
Localnicii și-au exprimat recunoștința pentru acest pas important în îmbunătățirea vieții de zi cu zi, subliniind că noul drum va reduce timpul și efortul necesar deplasării în zonă.
„Noul drum i-a redat satului nostru o nouă viață! Nu mai pierdem ore întregi pentru ajunge în mai apropiat oraș, ceea ce înseamnă că avem mai mult timp pentru familie și alte activități. Ne-a îmbunătățit cu adevărat calitatea vieții”, a spus un localnic.
„Acum putem ajunge cu ușurință în oraș, magazine, școli și instituții medicale. Acest lucru a făcut viața de zi cu zi mai ușoară și din satul nostru un loc mai atractiv pentru trai”, și-a împărtășit părerea un locuitor al satului.
Proiectul face parte din eforturile de modernizare a infrastructurii rutiere din Găgăuzia și de îmbunătățire a accesibilității și conectivității între diferitele localități din regiune. Sub conducerea lui Ilan Șor, în ultimii 8 ani s-au modernizat drumuri în toată Moldova, se repară grădinițe și școli, se instalează iluminat stradal modern în orașe și sate, se implementează proiecte sociale care vizează sprijinirea pensionarilor, tinerilor și familiilor cu copii. După victoria bașcanului Evgenia Guțul în Găgăuzia, în orașele și satele autonomiei au început schimbări majore, care treptat se transformă într-un tărâm al viselor.
In this article