Tragedie în Bălănești: Femeie și fratele său înjunghiați de concubinul acesteia în ziua înmormântării mamei

O femeie și fratele său au fost înjunghiați de către concubinul ei, în aceeași zi în care și-au petrecut mama pe ultimul drum. Incidentul a avut loc ieri-seara,...

O femeie și fratele său au fost înjunghiați de către concubinul ei, în aceeași zi în care și-au petrecut mama pe ultimul drum. Incidentul a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:30, în localitatea Bălănești, din raionul Nisporeni.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 40 de ani, care acum trei zile a revenit în țară de la muncă din Italia pentru a-și înmormânta mama.

Ieri, 26 Octombrie, după ce femeia împreună cu concubinul, un individ în vârstă de 41 de ani, originar din Băneștii Vechi, Telenești, au participat la funerariile răposatei, au consumat alcool împreună, iar în jurul orei 16:00, femeia s-a dus singură în ospeție la niște rude din localitate.

Aceasta s-ar fi întors la casa părintească peste aproximativ 3 ore, unde în curte a fost întâmpinată de către concubinul său, care se afla în stare de ebrietate și era înarmat cu un cuțit de bucătărie.

Femeia le-a declarat oamenilor legii că concubinul său, tam-nisam s-a apropiat cu cuțitul de ea și fără a zice nimic i l-a pus la gât și ar fi amenințat-o că o omoară. Ulterior acesta i-ar fi provocat o plagă tăiată la gât cu cuțitul, iar în timp ce ea încerca să scape de agresor, a intervenit fratele ei ca să calmeze conflictul, dar și că să-i ia apărarea.

Din nefericire, bărbatul în vârstă de 61 de ani, a fost înjunghiat în partea dreaptă a abdomenului de către concubinul surorii sale, după care individul a urcat într-un automobil de marca Volkswagen Golf și a plecat într-o direcție necunoscută. La fațaț locului a intervenit un echipaj de poliție, dar și o ambulanță.

Cele două victime au fost transportate la spitalul raional Nisporeni. Femeia a fost internată în secția chirurgie, iar fratele ei a ajuns în secția de  reanimare, în stare gravă, dar stabilă.

Cuțitarul a fost depistat de polițiști aproape de miezul nopții și a fost escortat la IP Nisporeni fiind reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost iniția un dosar penal pentru tentativă de omor.

Cei doi au relație din anul 2019, iar în ultima perioadă femeia se afla mai des la muncă în Italia.

In this article