Reacția viceprimarului Chișinăului la controversa cadourilor de ziua sa de naștere

Controversa recent apărută în spațiul public s-a transformat în exemplu de profesionalism din partea viceprimarului Chișinăului, Irina Gutnic. Incidentul a fost inițiat de activista Maria Olari, care a...

Controversa recent apărută în spațiul public s-a transformat în exemplu de profesionalism din partea viceprimarului Chișinăului, Irina Gutnic. Incidentul a fost inițiat de activista Maria Olari, care a dat buzna în cabinetul viceprimarului și a filmat cadourile primite de la colegi, de ziua sa de naștere. Acțiunea activistei a avut drept scop prezentarea Irinei Gutnic într-o lumină nefavorabilă însă reacția viceprimarului i-a zădărnicit intențiile.

Irina Gutnic a postat un video pe rețelele de socializare pentru a clarifica situația, dezvăluind că sticlele de vin dar și florile prezente în cabinet au fost primite de la colegii săi cu ocazia zilei ei de naștere.

„Astăzi este ziua mea de naștere și eu sunt la serviciu, în birou. De dimineață am fost felicitată de colegi, urările fiind însoțite de flori. Simbolic am oferit dulciuri și suc. În dar am primit trei sticle de vin, care după cum se vede în video-ul făcut de protestatarii de serviciu nu au fost deschise și nu erau pahare pe masă, eu fiind așezată în biroul meu de serviciu și nu înțeleg de ce se insistă să se facă un show de zile mari pe acest subiect. Toată lumea care mă cunoaște, știe că eu nu consum alcool”, a menționat Gutnic.

Totodată, viceprimarul a ținut să le ureze „La mulți ani” deputaților și miniștrilor de la guvernare care își sărbătoresc ziua de naștere în aceeași zi, urându-le să aibă parte de același „show” și ei. Astfel, Irina Gutnic, a făcut aluzie că activista „de serviciu” ar îndeplini sarcinile înaintate de guvernarea PAS, pentru a discredita angajații Primăriei Chișinău.

„Sper că aceste show-uri sunt făcute și la alți omagiați din administrația publică centrală, care își sărbătoresc azi ziua de naștere, șin să transmit cele mia calde urări tuturor omagiaților, indiferent cine sunt miniștri, deputați sau alți colegi”, a conchis viceprimarul.

Activista Maria Olari este cunoscută în spațiul public prin acțiunile de hărțuire și intimidare a celor care nu susțin guvernarea PAS. Amintim, anul trecut, fiul activistei Maria Olari a fost reținut de oamenii legii fiind învinuit de huliganism și jaf. Până în prezent, nu se cunoaște finalitatea cazului.

In this article