Reacția Chișinăului la racheta căzută la Chițcani: Nu este clară originea

Autoritățile de Chișinău au venit cu o reacție după ce pe teritoriul Transnistriei au căzut noaptea trecută bucăți de rachetă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a...

Autoritățile de Chișinău au venit cu o reacție după ce pe teritoriul Transnistriei au căzut noaptea trecută bucăți de rachetă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii deja sunt la fața locului.

„Cu referire la pretinsa rachetă identificată în regiunea transnistreană, informăm că la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. La această etapă nu este clară originea obiectului identificat, și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia.

Autoritățile statului vor continua să țină publicul informat pe măsură ce primim mai multe clarificări și informații verificate cu privire la acest incident”, a declarat Vodă.

Reamintim că în noaptea de 24 spre 25 septembrie regiunea Odesa a fost atacată masiv de Rusia, iar exploziile au fost auzite până și de locuitorii din Tiraspol și Bender.

Ca rezultat, bucăți dintr-o rachetă de model S-300 a căzut într-o grădină din satul Chișcani din stânga Nistrului.

In this article