Bucăți dintr-o rachetă au căzut într-o localitate din stânga Nistrului

Bucăți dintr-o rachetă antiaeriană S-300 au căzut în localitatea Chițcani din stânga Nistrului. Asta după ce rușii au atacat noaptea trecută regiunea Odesa din Ucraina, distrugând mai multe obiective...

Bucăți dintr-o rachetă antiaeriană S-300 au căzut în localitatea Chițcani din stânga Nistrului.

Asta după ce rușii au atacat noaptea trecută regiunea Odesa din Ucraina, distrugând mai multe obiective de infrastructură, porturi și depozite.

Potrivit presei din stânga Nistrului, bucățile au căzut într-o grădină, fără a exploda și fără a provoca victime.

Totodată, pagube nu au fost înregistrate.

De menționat că localitatea intră în perimetrul Zonei de Securitate. Observatorii moldoveni din cadrul Comisiei Unificate de Control s-au deplasat la locul unde se presupune că au căzut fragmentele rachetei.

Copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei, Oleg Beleacov, a venit cu primele declarații în urma producerii incidentului. Acesta a declarat că „în jurul orei 01:00 noaptea, locuitorii din Tiraspol, Bender și din satele din apropiere au auzit mai multe explozii”.

Beleacov a mai precizat că racheta ar fi de model S-300. Totodată, acesta a adăugat că autoritățile locale urmează să identifice de cine a fost lansată racheta.

In this article