Guvernul a alocat 290.000 lei pentru drumul de acces Leova-Bumbăta

Consiliul Local din orașul Leova va primi peste 290.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a acoperi cheltuielile de demontare a unor sere agricole amplasate...

Consiliul Local din orașul Leova va primi peste 290.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a acoperi cheltuielile de demontare a unor sere agricole amplasate în apropierea frontierei moldo-române, la Leova-Bumbăta.

Reamplasarea celor patru sere este necesară pentru a permite construcția drumului de acces către podul de pontoane peste râul Prut, a explicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite breakingnews.md cu referire la radiomoldova.md.

„Infrastructura drumului de acces amplasat în proximitatea orașului Leova traversează o porțiune de teren pe care sunt amplasate patru sere agricole private. Ca urmare a negocierilor purtate de către Consiliul Local al orașului Leova cu proprietarii acestor sere, s-a convenit ca acestea să fie reamplasate la periferia opusă a terenului pentru a permite construcția drumului de acces. În acest sens alocăm această sumă pentru acoperirea cheltuielilor – 291.000 de lei”, a declarat Andrei Spînu.

Amintim că punctul de trecere a frontierei moldo-române care leagă localitățile Leova și Bumbăta a fost dat în exploatare în luna mai. La prima etapă este permisă trecerea frontierei de către unitățile de transport cu masa totală de 3,5 tone.

In this article