„Autosalubritate” a instruit peste 2000 de copii și adolescenți cu privire la importanța și corectitudinea sortării deșeurilor

Într-o inițiativă de educație pentru tineret, Î.M. Regia „Autosalubritate” a instruit peste 2000 de copii și adolescenți cu privire la importanța și corectitudinea sortării deșeurilor. Această acțiune a...

Într-o inițiativă de educație pentru tineret, Î.M. Regia „Autosalubritate” a instruit peste 2000 de copii și adolescenți cu privire la importanța și corectitudinea sortării deșeurilor. Această acțiune a fost parte a Programului estival „Provocarea verii”, ediția a V-a, cu genericul „Chișinăul – oraș verde, oraș eco”.

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat: „Acest program a fost un mare succes, atingând peste 2000 de tineri din 20 de Biblioteci Municipale, cinci Centre de Tineret, trei grădinițe și două Centre din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului. Este important să îi educăm pe tineri cu privire la responsabilitatea pe care o avem cu toții de a păstra Chișinăul curat și verde.”

Cei implicați în program au fost instruiți cu privire la regulile simple de sortare a deșeurilor, inclusiv cum să pregătească deșeurile reciclabile pentru colectare și în ce tomberoane să le depună.
Ceban a mai menționat că „Începând cu luna septembrie curent, Întreprinderea Municipală și Primăria Municipiului Chișinău își va relua activitățile informative, în vederea educării tinerilor cu privire la tot ceea ce înseamnă DEȘEU. Considerăm că este esențial să continuăm aceste eforturi și să ne asigurăm că generațiile viitoare înțeleg importanța și impactul pe care îl are reciclarea asupra mediului înconjurător.”

In this article