Krasnoselski despre uciderea lui Horjan: Am ancheta sub control

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a comentat asasinarea lui Oleg Horjan în cadrul unei întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Janis Mažeikis. Krasnoselski a declarat că a...

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a comentat asasinarea lui Oleg Horjan în cadrul unei întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Janis Mažeikis.

Krasnoselski a declarat că a fost deschisă o cauză penală în baza articolului “omor” pentru această infracțiune. Ancheta este condusă de Comitetul de Investigații din Transnistria, potrivit novostipmr.com

“Ancheta se află sub controlul meu. Toate versiunile sunt în curs de elaborare. A fost colectat materialul, datorită căruia putem deja să ne pronunțăm asupra motivelor acestei infracțiuni. Vom rezolva această crimă, vom numi criminalii care au comis-o. Dacă va fi necesar, vom solicita asistență juridică sau operațională din partea Ministerului moldovean de Interne”, a declarat Krasnoselski.

Asasinarea activistului de opoziție transnistrean a devenit cunoscută luni, după ce familia acestuia a anunțat organele de drept. Acesta a fost găsit ucis în propria locuință în cursul dimineții. Ministerul transnistrean de Interne a declarat că trupul lui Horzhan “a fost găsit de soția sa într-una dintre camere, lângă un seif gol deschis”.

În timpul examinării preliminare a corpului defunctului Oleg Horzhan, un expert criminalist a constatat multiple plăgi înjunghiate în zona gâtului și a spatelui, precum și mai multe răni, probabil provocate de lovituri cu un obiect dur în zona capului.

In this article