ANRE a aprobat micșorarea tarifului la energia electrică. Cât vor achita consumatorii (DOC)

În cadrul ședinței de astăzi, 5 iulie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat micșorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom” în 2023. ANRE...

În cadrul ședinței de astăzi, 5 iulie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat micșorarea prețului pentru energia electrică furnizată de S.A. „Energocom” în 2023. ANRE a decis ca prețul energiei electrice să scadă cu circa 20 % față de prețul în vigoare, de la 4,50 lei/kWh până la 3,61 lei/kWh (fără TVA).

Marja comercială specifică aferentă activităţii de furnizare a energiei electrice de către furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” pentru anul 2023 se stabileşte în cuantum de 0,5 %.

Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

De asemenea, ANRE a micșorat și tarifele reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 2,57 lei/kWh, cu 42 de bani mai puțin decât prețul actual – 2,99 lei/kWh. De asemenea, consumatorii din nordul țării vor achita 3,20 lei/kWh pentru energia electrică furnizată de FEE Nord, cu 38 de bani mai puțin decât prețul în vigoare – 3,58 lei/kWh.

 

Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Amintim că în iunie curent, ANRE a micșorat tariful la energia termică livrată de S.A. „Termoelectrica” cu 310 lei, iar prețul pentru energia electrică livrată de S.A. „Termoelectrica” l-a majorat cu 5 bani.

In this article