Curtea de Apel a admis acțiunea înaintată de președintele raionului Căușeni împotriva ANI

Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a admis acțiunea înaintată de către președintele raionului Căușeni, fostul democrat și actual vicepreședinte al Partidului...

Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a admis acțiunea înaintată de către președintele raionului Căușeni, fostul democrat și actual vicepreședinte al Partidului Social Democrat European (PSDE), Nicolae Gorban, împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Magistrații instanței de apel au dispus anularea actului de contestare emis în luna decembrie 2022, transmite breakingnews.md, cu referire la Anticoruptie.md.

Sursa citată a scris despre schemele prin care acesta câștiga milioane de lei dintr-o afacere de arendă a automobilelor. Gorban a intrat în vizorul reporterilor Centrului de Investigații Jurnalistice într-o altă anchetă despre cei mai bogați și cei mai săraci candidați din lista PDM.

În decembrie 2022, fostul președinte al raionului Căușeni, democratul Nicolae Gorban, unul dintre cei mai generoși sponsori ai PDM a intrat în vizorul ANI. Totul, după ce instituția a fost sesizată privind eventuale necorconrdanțe din declarația sa de avere. După efectuarea controlului, inspectorii au ajuns la concluzia că Gorban ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Pe 18 noiembrie 2022, Consiliul raional Căuşeni a aprobat cu voturile a 18 consilieri (din partea PCRM, PLDM, PAS şi unul de la PSRM) demisia lui Nicolae Gorban. Pe 25 aprilie curent, Gorban a fost restabilit în funcție. El este vicepreședinte al PSDE și președinte al Organizației Teritoriale Căușeni a formațiunii.

In this article