BOMBĂ! Un fost deputat, transformat în agentul secret “Palermo”

Agentul sub acoperire “Palermo” – o nouă bombă a “justiției reformate” de către guvernarea PAS, scrie canalul de telegram “Insider”, specializat în publicarea informațiilor “pe surse” din interiorul...

Agentul sub acoperire “Palermo” – o nouă bombă a “justiției reformate” de către guvernarea PAS, scrie canalul de telegram “Insider”, specializat în publicarea informațiilor “pe surse” din interiorul instituțiilor de drept din Moldova. “Palermo” ar fi numele oferit ex-deputatului Vladimir Vitiuc, racolat de serviciile speciale moldovenești, împreună cu procurori.

Potrivit sursei citate, lui Vladimir Vitiuc, arestat anul trecut pentru îmbogățire ilicită și coruperea deputaților, i s-ar fi propus libertate și “scăparea” de dosarul pentru îmbogățirea ilegală, intentat la cererea ANI. În schimb i s-a cerut colaborea activă cu procurorul Mihail Ivanov și ofițerul SIS Sergiu Mițulescu.

Înțelegerea a fost făcută în celula de la penitenciarul Nr. 13, de unde ulterior a fost eliberat. Procurorul și ofițerul SIS au dat garanții că “totul este coordonat pînă la cel mai înalt nivel”, mai scrie sursa citată.

Conform deciziei de judecată, promisiunea de a-l scăpa pe Palermo-Vitiuc de dosarul ANI pentru îmbogățirea ilegală a fost respectată. Hotărârea CSJ a fost luată de un complet de judecată format din Chișca-Doneva (care tot a scăpat de un dosar pentru îmbogățirea ilegală și a revenit în sistem), Nicolae Craiu și Aliona Miron, omul promovat de PAS, fina judecătorului Ion Guzun, care e unghiul lui Andrei Spînu și prieten cu Dorel Musteață, care e cumătru cu Mihai Ivanov, notează Insider.

Canalul respective de telegram, care a promis să continuie dezvăluirile, deocamdată nu a oferit alte detalii despre misiunea pe care ar urma să o îndeplinească Vladimir Vitiuc, însă anterior în presă au apărut informații despre faptul că el a făcut filmări cu camera ascunsă la sediul Partidului Șor, care au ajuns pe mâna procurorilor. De asemenea, unele imagini filmate cu camera ascunsă la o ședință internă a formațiunii au fost prezentate în exclusivitate de Jurnal TV, care nu a explicat sursa acetora.

sursa

In this article