Poliția oprește unitățile de transport care aduc protestatarii la Chișinău

Mișcarea pentru Popor anunță că Poliția oprește unitățile de transport care aduc protestatarii la Chișinău. „Diferite pretexte, doar pentru a împiedica oamenii din republică să ajungă la Chișinău...

Mișcarea pentru Popor anunță că Poliția oprește unitățile de transport care aduc protestatarii la Chișinău.

„Diferite pretexte, doar pentru a împiedica oamenii din republică să ajungă la Chișinău pentru a spune ferm „Nu războiului în Moldova!” și a cere achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă”, transmite INDEX.

Mișcarea anunță că sunt înregistrate zeci de astfel de cazuri.

Mișcarea Pentru Popor a publicat mai multe imagini video și poze, în care se văd multe autocare și automobile, blocate de poliție. Oamenii se îndreaptă spre mitingul de astăzi al Mișcării Pentru Popor din centrul Chișinăului

Peste 50 de autobuze și multe mașini personale care se îndreaptă spre capitală au fost blocate de polițiști în zona Chimișlia.
Mișcarea pentru Popor afirmă că „provocările regimului Sandu la adresa propriului popor vor provoca astfel de mitinguri publice în toată țara. ” Sute de oameni au blocat autostrada națională în semn de protest împotriva „fărădelegii statului polițienesc”.

Poliția precizează că nu îngrădește sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală, dar că asigură neadmiterea blocării traseelor, ceea ce ar putea perturba alte măsuri stabilite în Chișinău. Măsurile au fost anunțate astăzi la prima oră și s-a solicitat conformare la precizările făcute în Dispoziția Primăriei Chișinău.

Sursa: omniapres.md

In this article