Igor Grosu a discutat cu moldovenii stabiliți în Suedia: „Implicarea lor activă în viața socială îmi confirmă puterea noastră de a reuși împreună”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Stockholm, a discutat cu moldovenii stabiliți în Regatul Suediei. Șeful legislativului a remarcat că, fiind la mii de km...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Stockholm, a discutat cu moldovenii stabiliți în Regatul Suediei.

Șeful legislativului a remarcat că, fiind la mii de km distanță, concetățenii noștri sunt conectați la realitățile din Republica Moldova și își doresc ca țara noastră să se dezvolte. „Pacea și integrarea europeană a țării noastre sunt și obiectivele celor plecați de acasă. Istoriile lor de viață, implicarea lor activă în viața socială îmi confirmă puterea noastră de a reuși împreună”, a menționat Președintele Parlamentului.

Discuțiile s-au referit și la sugestiile moldovenilor din diasporă de îmbunătățire a mediului de afaceri din Republica Moldova, dar și la faptul cum pot ei să contribuie la dezvoltarea țării și la proiectul de țară – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu o delegație parlamentară, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie 2023, la invitația omologului său suedez.

In this article