Două pașapoarte falsificate și valută nedeclarată, ridicate pe Aeroportul Internațional Chișinău

În cadrul controlului de specialitate au fost depistați trei cetățeni străini, dintre care doi bărbați au ascuns prezența unor pașapoarte falsificate, iar o persoană a încercat să scoată...

În cadrul controlului de specialitate au fost depistați trei cetățeni străini, dintre care doi bărbați au ascuns prezența unor pașapoarte falsificate, iar o persoană a încercat să scoată din țară 80 mii de dolari americani, fără să-i declare. Ambele incidente au fost consemnate astăzi, 30 septembrie 2022.

În primul caz este vizată o cetățeancă a Ucrainei în vârstă de 52 de ani, pasageră la ruta „Chişinău – Tivat”. În cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână, polițiștii de frontieră au observat obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă de comun cu funcționarii vamali au supus verificării fizice bagajul pasagerei. Ca urmare au fost depistate mijloace financiare în numerar, în sumă de 80 000 dolari americani, care urmau a fi scoși ilegal din țară. Valuta nedeclarată a fost ridicată, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Serviciul Vamal.

În bagajele a doi cetățeni ai Israelului, polițiștii de frontieră au depistat pașapoarte turcești cu semne clare de falsificare. Mai mult că pașapoartele nu aparțineau cetățenilor prezenți la linia de control. Pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat, străinii s-au prezentat printre pasagerii sosiți în Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău”. În circumstanțele stabilite, intrarea în R. Moldova pentru acești doi israelieni a fost refuzată, cu următoarea cursă – returnați în țara de pornire. Cercetările pe caz continuă.

In this article