Ex-președintele țării, despre vânzarea Stadionului Republican: Punctul nu a fost pus. Urmează CMC să dea accept pentru construcție

Punctul nu a fost pus! Astfel ex-președintele țării, Igor Dodon, a comentat ratificarea Acordului dintre Republica Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei...

Punctul nu a fost pus! Astfel ex-președintele țării, Igor Dodon, a comentat ratificarea Acordului dintre Republica Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA. Dodon a precizat că ultimul cuvânt îl are de spus Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

“Pentru a construi ambasada, este nevoie de mai multe autorizații. Acceptul trebuie să îl dea și CMC, dar din câte cunosc actuala componență a CMC, sunt puține șanse că va fi oferită autorizația de construcție. Să nu uităm că cea mai mare fracțiune din CMC a inițiat procesul de organizare a unui referendum… După care ar putea veni alt Parlament, care poate să anuleze acest proces”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că majoritatea PAS, cu 55 dev voturi, a aprobat vânzarea Stadionului Republican SUA. Proiectul a fost votat în lipsa deputaților socialiști și comuniști, care au părăsit sala de ședințe în semn de protest față de refuzul majorității PAS de a include pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului inițiativele opoziției.

In this article