Politica promovată de Alexandr Lucașenko în Bielorusia în domeniul economic și social este un exemplu pentru Igor Dodon

Politica promovată de Alexandr Lucașenko în Bielorusia în domeniul economic și social este un exemplu pentru președintele moldovean, Igor Dodon. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele...

Politica promovată de Alexandr Lucașenko în Bielorusia în domeniul economic și social este un exemplu pentru președintele moldovean, Igor Dodon. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că omologul său de la Minsk a reușit, de la proclamarea independenței țării, să păstreze și să dezvolte potențialul economic și industrial spre care trebuie să tindă și Republica Moldova. 

”Lukașenko a făcut din Bielorusia, vorbesc de economie și partea socială, un lucru spre care noi trebuie să tindem. Consider că trebuie să tindem spre o economie și sferă socială cum este în Bielorusia. Pentru mine aici Bielorusia este un exemplu. Am fost acolo de mai multe ori și am văzut drumurile, întreprinderile agricole, industriale. Noi am distrus totul în perioada de când suntem independenți, dar ei datorită lui Lukașenko au avut minte nu să distrugă, ci să păstreze și să meargă mai departe”, a spus Dodon.

Solicitat să comenteze evenimentele care au loc acum în Bielorusia, președintele moldovean a declarat că nu se implică în politica internă a niciunui stat, fiecare țară își alege standardele sale democratice.

In this article