Substanțe narcotice, în sumă de 200 000 de lei

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, oficiul Botanica au demarat măsuri speciale de investigații şi documentare a cazurilor de consum şi punere în...

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, oficiul Botanica au demarat măsuri speciale de investigații şi documentare a cazurilor de consum şi punere în circulaţie a substanţelor narcotice, astfel deconspirând activitatea ilicită a unui grup de persoane, specializate în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari pe teritoriul mun. Chişinău a substanţelor stupefiante de tip ,,PVP’’, ,,Marijuana” şi a diferitor tipuri de produse etnobotanice, activitatea cărora a fost documentată pe parcursul unei luni, transmite Breaking News.

În timpul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, polițiștii au fost efectuat 4 percheziții. în urma descinderii în forţă au fost reţinute trei persoane implicate activ la realizarea drogurilor  în cantităţi deosebit de mari şi anume : O femeie cu vârsta de 45 de ani avînd rol de organizator al schemei criminale şi anume organiza prepararea şi realizarea narcoticelor în cantităţi deosebit de mari, și doi bărbați de 25 și respectiv 34 de ani cu roluri de distribuire spre consumatorii finali.

În cadrul operaţiunii, au fost depistate şi ridicate aproximativ : 2 kg canabioid sintetic, 2 kg de masă vegetală neprelucrată şi cca 3 litri de reagent (substanţă activă, pentru prelucrarea si prepararea substanţelor narcotice, din care urmau să fie preparate cca 10 kg de substanţă narcotică, produs final de tip canabioid sintetic) cu valoarea estimativă de 200 000 lei.

Este de menţinat că Poliţia Capitalei a intensificat activităţile specifice de combatere şi prevenire a infracţiunilor legate de droguri.

In this article


Join the Conversation