Guvernul israelian își mută ședințele într-un complex subteran secret

Guvernul israelian, condus de premierul Benjamin Netanyahu, a decis să își desfășoare reuniunile într-un loc secret, ca răspuns la atacul recent cu dronă lansat de Hezbollah, care a...

Guvernul israelian, condus de premierul Benjamin Netanyahu, a decis să își desfășoare reuniunile într-un loc secret, ca răspuns la atacul recent cu dronă lansat de Hezbollah, care a vizat reședința privată a prim-ministrului din Cezareea. Această măsură a intrat în vigoare luni și a fost confirmată de canalul de televiziune Kan și publicația online Ynet.

Conform informațiilor, miniștrii nu vor mai putea aduce consilierii la reuniuni și nu vor avea voie să vină înarmați în noua locație. De obicei, întâlnirile cabinetului israelian se desfășurau fie în biroul lui Netanyahu din Ierusalim, fie, în contextul actual al conflictului din Fâșia Gaza, la sediul armatei din Tel Aviv. Un purtător de cuvânt a declarat că nu se cunoaște locul exact unde se va desfășura reuniunea de luni.

Ulterior, postul de televiziune i24News, citând serviciul de presă al premierului, a specificat că, din motive de securitate, întâlnirea guvernului va avea loc într-un complex subteran securizat.

Atacul cu dronă a avut loc pe 19 octombrie și a fost revendicat de Hezbollah, care a declarat că a vizat „criminalul de război și liderul fascismului sionist Netanyahu.” Imaginile difuzate de mass-media israeliene au arătat pagubele provocate de explozie, inclusiv geamuri deteriorate, însă sticla securizată a reședinței a rezistat în mare parte impactului.

Premierul Netanyahu a acuzat Hezbollah de încercarea de asasinat asupra sa și a soției sale, subliniind că astfel de acte nu vor împiedica continuarea războiului din Liban. Această situație a amplificat temerile cu privire la securitatea națională și la stabilitatea regiunii, ceea ce a determinat guvernul să adopte măsuri mai stricte în ceea ce privește desfășurarea întâlnirilor oficiale.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article