Poliția Marii Britanii se pregătește de proteste de amploare în Londra

Sîmbătă, 26 octombrie, la Londra vor avea loc două ample acțiuni de protest, pentru care poliția locală se pregătește activ. Despre aceasta relatează Noi.md cu referire la Европейская...

Sîmbătă, 26 octombrie, la Londra vor avea loc două ample acțiuni de protest, pentru care poliția locală se pregătește activ. Despre aceasta relatează Noi.md cu referire la Европейская правда.

După cum s-a menționat, astăzi în capitala Marii Britanii va avea loc un marș al celor de dreapta, care sînt împotriva migranților. Totodată, o acțiune de protest vor desfășura și oponenții acestora. Marșul „Unite the Kingdom”, organizat de activistul anti-imigranți și anti-musulman Stephen Yaxley-Lennon, cunoscut sub pseudonimul Tommy Robinson, urmează să se adune la Gara Victoria din Londra și apoi să se îndrepte spre Parlament.

Între timp, la celălalt capăt al Whitehall, se va aduna un contra-protest al militanților împotriva rasismului și al sindicaliștilor. „Sîntem bine pregătiți pentru ceea ce se anunță a fi o zi aglomerată în centrul Londrei”, a declarat comisarul adjunct Rachel Williams, care conduce operațiunea poliției.

Operațiunea oamenilor legii din Londra presupune implicarea ofițerilor din întreaga țară. „Vom dispune de resurse semnificative pentru a reacționa la orice incident, pentru a trata cu fermitate orice infracțiune și pentru a reduce la minimum obstacolele pentru ceilalți reprezentanță ai societății și business”, a adăugat aceasta.

În această vară, în Marea Britanie a izbucnit un val de revolte după atacul foarte mediatizat cu cuțitul asupra unei clase de dans din Southport, lîngă Liverpool, în care au fost ucise trei fete și au fost răniți alți aproximativ 10 copii și adulți.

Revoltele cu sloganuri anti-imigranți, au stîrnit zvonuri false conform cărora atacatorul adolescent ar fi sosit recent în țară ca solicitant de azil și ar fi fost musulman.

Dezvăluirea identității adolescentului, care este de fapt de origine rwandeză și s-a născut în Marea Britanie, nu a contribuit la calmarea situației. Guvernul a promis măsuri dure împotriva participanților la revolte și a declarat că va crea 500 de locuri suplimentare în închisori.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article