Liderul unei grupări criminale din cadrul organizației criminale “ȘOR” din Ungheni – reținut de oamenii legii

La 24 octombrie 2024, în adresa Inspectoratului de poliție Ungheni a parvenit denunțul unei femei, din localitatea Florițoaia Nouă, care a comunicat oamenilor legii că a primit mijloace...

La 24 octombrie 2024, în adresa Inspectoratului de poliție Ungheni a parvenit denunțul unei femei, din localitatea Florițoaia Nouă, care a comunicat oamenilor legii că a primit mijloace financiare în sumă de 1 500 lei din partea liderului unei grupări criminale din cadrul organizației criminale “ȘOR”, cu scopul determinării acesteia să voteze în favoarea unui anumit candidat la alegerile prezidențiale și să se pronunțe cu opțiunea “NU” la referendum.

 

În vederea acumulării materialului probatoriu, polițiștii, sub conducerea Procuraturii raionului Ungheni, au descins cu percheziții autorizate la domiciliul și sediul liderului, un bărbat de 26 de ani.

Urmare a perchezițiilor efectuate, oamenii legii au depistat și ridicat mai multe probe pertinente cu privire la implicarea în săvârșirea infracțiunii de corupere: mijloace bănești, mai multe copii ale buletinelor de identitate ale cetățenilor, liste cu membri de partid și  simpatizanți, pliante informative cu lozinci împotriva referendumului republican constituțional, mai multe cartele SIM, telefoane mobile, laptopuri și o tabletă cu informații relevante anchetei.

Mai mult, au fost depistate liste cu observatori delegați atât în interiorul, cât și în adiacentul secțiilor de votare, care urmau să fie remunerați pentru influențarea opțiunii alegătorilor.

În temeiul probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

A fost inițiată o cauză penală pentru corupere electorală, iar dacă vinovăția suspectului va fi demonstrată, acesta riscă amendă de până la 55 000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Polițiștii și procurorii din Ungheni continuă să investigheze cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

 Amintim cetățenilor că darea de mită este o infracțiune penală.

In this article