Rețea de contrabandă cu țigări, condusă de un moldovean, destructurată în Germania

Autoritățile vamale germane au închis miercuri, 23 octombrie, două fabrici ilegale de țigări în localitățile Radevormwald și Velber. 19 persoane din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și România au...

Autoritățile vamale germane au închis miercuri, 23 octombrie, două fabrici ilegale de țigări în localitățile Radevormwald și Velber. 19 persoane din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și România au fost arestate, printre care și liderul grupării, un moldovean de 38 de ani. Acesta este suspectat că opera fabricile încă din iulie 2024, notează Radio Essen.

Operațiunea a implicat peste 300 de agenți din diferite structuri, incluzând Zollfahndungsamt Essen și Europol. Autoritățile au confiscat 12.000 de cartușe de țigări, 12 tone de tutun brut și echipamente industriale pentru producția ilegală. Aceste produse erau destinate pieței negre din Germania și Europa. Prin această rețea, evaziunea fiscală a adus pierderi de peste 4,3 milioane de euro pentru Germania.

Coordonată încă din aprilie 2024, ancheta a inclus și locații din Olanda și Belgia, unde au fost confiscate cantități similare de produse ilegale. La finalul operațiunii, echipele au demontat și transportat echipamentele de producție, prevenind astfel o continuare a activităților ilegale.

In this article