Ucraina invită soldații nord-coreeni să se predea, promițând hrană și cazare

Serviciul de informații al armatei ucrainene (GUR) a comunicat, printr-un mesaj în limba coreeană postat pe unul dintre canalele sale de Telegram, că soldații nord-coreeni care se pregătesc...

Serviciul de informații al armatei ucrainene (GUR) a comunicat, printr-un mesaj în limba coreeană postat pe unul dintre canalele sale de Telegram, că soldații nord-coreeni care se pregătesc pe teritoriul rus pentru a se alătura forțelor Kremlinului din Ucraina ar putea beneficia de protecție dacă reușesc să fugă din Federația Rusă sau să ajungă la trupele ucrainene de pe front.

Mesajul celor de la GUR este însoțit de un videoclip în limba coreeană, care prezintă rațiile de alimente și dormitoarele în care Ucraina îi cazează pe prizonierii ruși.

„Ne adresăm soldaţilor Armatei Populare Coreene care au fost trimişi să ajute regimul Putin”, începe mesajul publicat miercuri, 23 octombrie, pe canalul Jochu Zhiti („Vreau să trăiesc” în ucraineană şi rusă), prin care GUR comunică cu potenţialii dezertori sau colaboratori ruşi.

„Nu ar trebui să mori fără sens pe pământul altcuiva”, mai spune mesajul, publicat şi în limba rusă, care apoi îi încurajează pe nord coreeni să „se predea” şi se angajează să le ofere hrană şi cazare în Ucraina dacă reuşesc să treacă liniile inamice.

Mesajul continuă și spune că „mii de soldaţi ruşi au luat decizia corectă şi aşteaptă acum sfârşitul războiului” în „barăci confortabile”, cu „trei mese pe zi” şi „asistenţă medicală”.

„Lagărele de prizonieri de război din Ucraina sunt pregătite să accepte soldaţi de orice naţionalitate, religie şi ideologie”, se mai spune în textul mesajului din videoclip, oferind mai multe numere de contact prin telefon, Telegram şi Whatsapp.

sursa

In this article