Fosta deputată și-a publicat buletinele de vot pe rețelele de socializare, încălcînd legea

Fosta deputată a Partidului Liberal, Alina Zotea, a fost în centrul unei controverse după ce a publicat pe o rețea de socializare imagini cu buletinele de vot completate,...

Fosta deputată a Partidului Liberal, Alina Zotea, a fost în centrul unei controverse după ce a publicat pe o rețea de socializare imagini cu buletinele de vot completate, în urma exercitării dreptului său la vot. Deși a șters ulterior postarea, gestul său a generat reacții intense în mediul online, deoarece fotografierea și expunerea publică a buletinului de vot completat este interzisă prin lege.

Un utilizator al rețelei sociale a criticat acțiunea ex-parlamentarei, întrebând-o dacă este conștientă de ilegalitatea acestor gesturi, care pot provoca discuții inutile. „De ce agitați spiritele și provocați prin publicarea buletinelor de vot? Cunoașteți că aceste lucruri nu sunt legale să le faceți?”, a scris internautul.

În replică, Alina Zotea a afirmat că nu a avut intenția de a agita spiritele și că fiecare cetățean are dreptul să voteze pentru candidatul care îl reprezintă.

Până în prezent, poliția a înregistrat patru cazuri de fotografiere a buletinului de vot în diferite localități din Moldova, inclusiv în Chișinău, Comrat, Șoldănești și Telenești. Autoritățile continuă să întreprindă acțiuni pentru constatarea și documentarea acestor incidente, subliniind că astfel de acțiuni reprezintă o încălcare a legislației electorale.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article