Olanda va livra Ucrainei drone de recunoaștere în valoare de 42,6 milioane de euro

Forțele armate ucrainene urmează să primească drone de recunoaștere în valoare de 42,6 milioane de euro din partea Olandei, a anunțat Ministerul Apărării olandez, conform Agerpres. Aceste drone,...

Forțele armate ucrainene urmează să primească drone de recunoaștere în valoare de 42,6 milioane de euro din partea Olandei, a anunțat Ministerul Apărării olandez, conform Agerpres. Aceste drone, achiziționate de la compania olandeză DeltaQuad, fac parte din „Planul de acțiune pentru drone”, prezentat de ministrul apărării Ruben Brekelmans în timpul unei vizite recente în Ucraina.

Planul de acțiune pentru drone are un buget total de 400 de milioane de euro, iar mai mult de jumătate din finanțare provine din industria olandeză. Dronele de recunoaștere neînarmate sunt destinate să furnizeze informații în timp real de pe câmpurile de luptă, să adune date strategice și să supravegheze zonele de conflict, oferind un avantaj forțelor armate ucrainene.

Pe lângă acest ajutor, Ucraina și-a lansat propriul program de dezvoltare a dronelor. Până în prezent, peste un milion de drone au fost produse de industria ucraineană de apărare, cu contribuții importante din sectorul privat. Kievul primește de asemenea drone din străinătate, inclusiv drone de recunoaștere, de luptă și drone kamikaze cu rază lungă de acțiune, diversificându-și astfel capacitățile de apărare.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article